START  EVENTS  SVENSEXA/MÖHIPPA  MATUPPLEVELSER  KUNDER  TIDIGARE EVENTS  PARTNERS  OM OSS  KONTAKT  FAQ 
 

Matupplevelser

 

     
Kockduell

Laga er egen tre-rättersmiddag. Gruppen delas i tre lag med olika ansvarsområden. Med hjälp av en professionell kock, väl sammansatt meny och fantastiska råvaror duellerar ni med varandra. Perfekt aktivitet att kombinera med vinprovning.

Skicka mer info om kockduellen
 Mat och catering i samband med events
 
 

HELGRILLAD GRIS
När ni vill njuta av en verklig delikatess så rekommenderar vi helgrillad gris! Det är mört, saftigt och GOTT! - Kött när det är som godast!
Grisen är lättrökt och marineras i en smakrik marinerad innan den grillas över en kolbädd under 6-8 timmar Resultatet blir ett kött med mycket smak och doft!  Till grisen serveras en stor variation av såser och andra läckra tillbehör.

STORA BBQ BUFFÉN
I denna härliga buffé får ni både fläskkarré , laxfilé, och kycklingfilé. Massa olika goda tillbehör och något gott till kaffet.

LILLA BBQ BUFFÉN
Lite enklare BBQ bestående av goda delikatesskorvar och köttiga hamburgare med alla tillbehör ni kan tänka er.

PASTASALLAD
Våra matiga pastasallader är perfekta under heldagsaktiviteter!
Här ni få bestämma själva vad ni vill ha t ex. grekisk, italiensk, räkor osv.

BAGUETTER
Med massa goda pålägg som ni helt kan få välja själv, givetvis.
Perfekt som mellanmål.

  LANGOS
Denna ungerska delikatess som smakar helt fantastiskt när den friteras över öppen eld! Efter att brödet gräddats och penslats med vitlök serveras det färska brödet med olika fyllningar t ex gräddfil, rödlök, räkor, svart kaviar eller helt enkelt med enbart ost.

WOK
En underbar wok som vi tillagar i våra Muurikkor över öppen eld. Grönsaker och kycklingfilé i en underbar blandning med spännande kryddning, en riktig smakupplevelse.

PAELLA
Denna spanska risrätt kommer till sin rätt när den tillagas över en glödande kolbädd i det fria. Vår paella innehåller både skaldjur, grönsaker och korv men vi anpassar oss efter era önskemål!

JAMBALAYA
Paellan från Cajunköket i Lousiana. Riset blandas här med grönsaker och kött, och kryddas med den s.k. "heliga treenigheten" i cajun-köket. lök, grön paprika, och selleri. Köttet kan vara rökt korv, kyckling, skinka, skaldjur och sist men inte minst - Tabasco!

GULACHSOPPA
 
 


Matevents
 
  Sabre à Champagne - Halshugga dina champagneflaskor!
En stilfull dryck kräver också ett stilfullt sätt att öppnas.
Det finns ett effektfullt, konstfärdigt, roligt och farligt sätt att öppna en flaska champagne, som mycket snabbare gör det eftertraktade innehållet åtkomligt.... och det är att öppna flaskan med ett sabelhugg, att sabrera en flaska - Sabre à Champagne! Själva sabelföringstekniken vid dekapiteringen av bouteillen kallas för Sabrage.
Lär dig bemästra tekniken iförd vita handskar och med ett självsäkert leende på läpparna!

Whiskeyprovning - Bourbon, Single Malt, Vatted, Blended
En whiskeyprovning är en resa genom olika årgångar, ursprung och lagringar. Du får lära dig hur du ska känna olika smaker och lukter som du inte upplevt tidigare. En whiskeyprovning kan verkligen vara ett lyft för ditt whiskeydrickande. Eftersom whiskey är så smakrik och innehåller så många aromer är det bra att få lite vägledning.

Cocktails - Glamour, fest, mingel....
Cocktailkursen ger dig allt du behöver veta för att enkelt fixa lika snygga och goda cocktails som ute på krogen! Du får grundläggande drinkkunskaper, ta del av historien kring cocktailepokens uppgång och spridning, Smaka klassiska och moderna cocktails på minst 5 spritbaser och möjlighet att hitta dina egna nya favoriter för att bygga en bra bas i barskåpet.
Du får även prova på att blanda dina egna cocktails och du får tips och inspiration för att variera dem hemma. Dessutom kommer du att upptäcka att de flesta cocktails går att göra alkoholfria – och riktigt välsmakande!
Gå på cocktailprovning och lär dig skapa lyxiga cocktails!
 
  Chokladprovning ...redan de gamla aztekerna...
...kände till hur underbart choklad smakar...idag har man även kunnat bevisa att choklad inger samma sorts känslor som när vi är förälskade.....så vad kan passa chokladälskare bättre än en chokladprovning?
Har du tänkt på hur oerhört mycket choklad kan variera i smak, och att varje chokladbit i sig rymmer ett helt spektrum av smaker och dofter? Lär dig mer om choklad under en fantastisk chokladprovning för dig och dina vänner.

Ölprovning - Upplev öl på ett nytt sätt!
Öl är egentligen inte så komplicerat, oftast består det av endast fyra olika ingredienser, men denna kvartett kan skapa ett oändligt antal olika karaktärer, tolkningar och varianter! Provsmaka flera olika sorters öl och lär dig tolka varför ett visst öl smakar på ett speciellt sätt! Givetvis ges också en liten inblick i vilka öl man dricker i olika delar av världen och till vilken mat olika sorter passar bäst och självklart får du själv prova några av de allra bästa ölen.

Kräftfiske
Upplev kräftfiske en sommarnatt, en svensk tradition som blir en härlig upplevelse för familjen och vännerna.
 
  www.escapeevents.nu     info@escapeevents.nu    040-6747870